Familjerättsdagarna 2023 och planerna för 2024

4 april, 2023

Tack alla ni drygt 500 personer som deltog på Familjerättsdagarna 2023 i Göteborg! Stundtals trångt och långa köer fick vi, men träffades, lyssnade på föreläsningar och dansade gjorde vi! 

Vi har fått PP-material från MFoF och Inkultura, de kan ni hämta och läsa här (inloggning krävs). Vi har tillfrågat fler föreläsare men de flesta medger inte publicering på hemsidan, vi lägger till om vi får in mer material för publicering. 

Nu går styrelsen igenom alla utvärderingar och påbörjar planeringen för Familjerättsdagarna 2024, som kommer hållas den 21-22 mars. Vi hade långgående planer att förlägga dagarna i en nybyggnation i centrala Jönköping, Science Park Towers, men har utifrån den stora efterfrågan att delta på plats på årets familjerättsdagar bestämt oss för att ändra våra planer. Byggnaden i Jönköping kan max ta emot 460 deltagare och vi har istället bokat oss på Västerås kongress, som tar upp till 800 deltagare (och har sittande lunch)!

 

Bli medlem

Kriterierna för medlemskapet är att du måste vara yrkesverksam inom det familjerättsliga området i offentlig regi, är socionom eller har jämförlig utbildning och erlägger medlemsavgift. Medlemsavgiften gäller per kalenderår.

Bli medlem »

Nyheter & aktuellt

Välkommen till Familjerättsdagarna 2024!

29 November, 2023

Nu hälsar styrelsen varmt välkommen till Familjerättsdagarna den 21-22 mars i Västerås! …

FSR-tipsar om Rädda Barnen

19 November, 2023

Rädda Barnen har inkommit med en artikel till FSR om sitt arbete för att stärka barns rättigheter i familjerättsliga konflikter. Artikeln hittar du i sin helhet här:

Digital grundkurs i f-skapsutredningar 24/1-24

12 November, 2023

Den digitala grundutbildningen kommer att ges den 24 januari 2024 och kursledare är Irena Nakevska. Kursen vänder sig till de som behöver en introduktion till hur och varför man handlägger dessa ärenden. Läs mer här:

Remissvar DS 2023:15

12 November, 2023

FSR var en av 120 remissinstanser för DS 2023:15 Fler verktyg i socialtjänsternas arbete för att förebygga brott och stärka skyddet för barn. Det finns bland annat förslag om att anmälningar till socialtjänsten ska sparas, att skolpersonal ska vara skyldiga att lämna uppgifter i VBU-utredningar och att partsinsynen i vissa fall ska begränsas. Du läser föreningens remissvar i sin helhet här:

FSR har deltagit i sammanträde i Riksdagen

24 September, 2023

Riksdagens civilutskott har 2023-09-21 haft ett offentligt sammanträde om vårdnad, boende och umgänge när det förekommit våld i familjen. Politikerna fick ta del av korta föreläsare av bl a ...

Nyhetsarkiv »