Familjerättsdagarna 2018

När: 22 – 23 mars, 2018 (Börjar 09:00, Slutar 15:00)

Var: Helsingborg Arena

Styrelsen bjuder härmed in till Familjerättsdagarna 22-23 mars i Helsingborg! 

Dagarna består av både föreläsningar av talare i storsal och valbara seminarier. FSR håller även sitt årsmöte under första dagen. Som vanligt bjuder vi också på festmiddag med underhållning och utdelning av familjerättspriset.

Deltagaravgiften är 3.000 kr för medlemmar i FSR. För övriga deltagare är avgiften 4.500 kr. I avgiften ingår fika, lunch och middag.

Anmälan sker på dinkurs.se/familjerattsdagarna senast den 31 januari 2018. När du gjort en anmälan får du ett mail med en bekräftelse och en faktura som en bifogad pdf-fil. Fakturan skickas inte på annat sätt, och du ansvarar själv för att den blir betald. Glöm inte att ange att du är medlem i FSR för att få medlemsrabatt på kursavgiften. Kontakta oss om du inte fått ditt bekräftelsemail inom ett dygn.

Du betalar din medlemsavgift för 2018 här: www.dinkurs.se/fsrmedlem2018

 

Föreläsare:

 

 • MFoF - Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd berättar om vad som är på gång och sammanfattar 2017. Aktuella frågor och gemensamma beröringspunkter.
 • Hanna Wallensteen - "Så lagom svensk" Om normer, rasism och bemötande. Hanna delar sin tid mellan arbete som skolpsykolog i Stockholm och att föreläsa. Hon är själv adopterad från Etiopien och har arbetat med frågor som rör adoption, rasism och likabehandling i över 15 års tid.
 • Viveca Sten - "Förhandla med framgång" Viveca Sten är känd för många som deckarförfattare. Hon är även verksam som juridisk rådgivare, styrelseledamot och föreläsare och har varit chefsjurist för flera stora företag.
 • Elaine Eksvärd - "Vikten av att prata om barns integritet" och "Knäck generationskoderna". Elaine blev vald till Årets talare 2016. Hon har jobbat som professionell föreläsare i snart 10 år och har skrivit flera bästsäljande böcker, bland annat Härskarteknik, Vardagsmakt och Snacka Snyggt. Ni känner även igen Elaine från TV4's morgonprogram. Elaine är också grundaren till Treskablinoll, ett icke vinstdrivande företag som jobbar för att bekämpa sexuella övergrepp på barn. Genom utbildningar i integritet och brottsförebyggande insatser bryter Treskablinoll tystnaden kring sexualförbrytare och ger barnen tillbaka sin rätt till en trygg barndom.

Seminarier:

 

 • Sara Sanzén - "Arbete med barn och föräldrar i högintensiva familjerättsliga konflikter" Sara är psykolog på Rädda Barnen och har sedan 2014 arbetat med familjerättsliga konflikter genom projektet Ett fredat rum. Hon har också skrivit boken ”Ett fredat rum – Att arbeta med barn och föräldrar i högintensiva familjerättsliga konflikter”. Boken kommer att spridas som ett teoretiskt ramverk till Rädda Barnens manualer ”Barn i Föräldrars Fokus” (föräldrautbildning i grupp) och ”Hanna & Theo” (nytt stödmaterial för samtal med barn). Under seminariet berättar Sara mer om innehållet i detta ”samverkanspaket”
 • Mats Sjösten - "Ur domarens perspektiv" Mats Sjösten är lagman - domare och myndighetschef vid Varbergs tingsrätt. Han är författare till boken "Vårdnad, boende och umgänge" och har stor erfarenhet av vårdnadsfrågor i teori och praktik. Han föreläser i ämnet i flera olika sammanhang, b.la vid domstolsakademin och på Ersta-Sköndal. Han har varit utredningssekreterare i vårdnadstvistutredninen och expert i 2006 års vårdnadsreform. Mats ger sitt perspektiv på det familjerättsliga arbetet vi gör, och talar t.ex om hur våra utredningar används i domstolen.
 • Annika Aspén Franzén - "Föräldraplan som samtalsverktyg" Annika är socionom med vidareutbildning i kognitiv psykoterapi och leg. psykoterapeut med inriktning på familjeterapi. Hon arbetar för närvarande som familjebehandlare och föräldrakoordinator inom socialtjänstens öppenvård.
 • Karin Sharma - "Interkulturell kommunikation" Karin har en Master of Science i Interkulturell Kommunikation i USA och har sedan 1979 arbetat inom detta område både för privat och offentlig sektor. Uppvuxen i Venezuela med en svensk mamma och en lettisk pappa reflekterade hon tidigt kring kulturell identitet.

 

Hotell

Det finns många möjligheter till övernattning i Helsingborg, och deltagarna ansvarar själva för reservationer och betalning av boende. FSR har tagit fram rabatterade priser på några av hotellen:

 

 • Elite Hotel Marina - Enkelrum för 915 kr/natt och dubbelrum för 1115 kr/natt.  Boka på telefon 042-192100 eller via mail reservation.helsingborg@elite.se och uppge bokningskod 4320831.
 • Elite Hotel Mollberg - Enkelrum för 915 kr/natt och dubbelrum för 1115 kr/natt.  Boka på telefon 042-373700 eller via mail reservation.helsingborg@elite.se och uppge bokningskod 4321081.
 • Clarion Grand Hotel - Enkelrum för 1088 kr/natt och dubbelrum för 1238 kr/natt. Boka på telefon 042-380400 eller via mail på reservations.cl.grandhelsingborg@choice.se och uppge bokningskod Familjerättsdagarna-18
 • Radisson Blu Metropol Hotel - Erbjuder enkelrum för 1.043 kr/natt och 1.118 kr/natt i dubbelrum. Boka genom att klicka här eller ring till hotellet på telefon 042-623 79 00. Uppge att du skall delta i Familjerättsdagarna 2018 för att utnyttja rabatten.
 • Scandic Helsingborg Nord -  På Scandic kan du boka enkelrum för 860 kr/natt och dubbelrum för 1.060 kr/natt genom att skicka e-post till helsingborg@scandichotels.com. Uppge BFSR220318 som bokningskod för att få vår rabatt.
 • Good Morning+ Helsingborg -  Erbjuder rum för 796 kr/natt i enkelrum eller 876 kr/natt i dubbelrum. Boka genom att maila helsingborg@gmorninghotels.se och uppge "FSR mars 2018" för att utnyttja vårt rabatterade pris.
 • Hotell Linnéa -  Erbjuder rum för 850 kr/natt i enkelrum eller 1050 kr/natt i dubbelrum. Boka genom att ringa 042-37 24 00 eller maila till linnea@hotell-linnea.se. Uppge "FR18" för att utnyttja vårt rabatterade pris. 

 

 

Anmälan sker på https://dinkurs.se/familjerattsdagarna senast den 31 januari 2018.